Domowy almette z czosnkiem niedźwiedzim, bluszczykiem kurdybankiem i odrobiną podagrycznika.
Proste:
Zbierz zioła. Umyj. My podagrycznik i kurdybanek mamy pod domem, a czosnek niedźwiedzi od kuzynki (jeszcze jest, jeszcze chwila). Posiekaj. Weź garść orzechów włoskich, nerkowców lub migdałów, co tam masz w domu i takoż posiekaj. Wrzuć do miski to wszystko razem z serem białym o dowolnej zawartości tłuszczu i niewielką ilością jogurtu naturalnego. Dodaj soli dla smaku jeśli uznasz, że potrzebujesz. My dolaliśmy również ciut świeżo tłoczonego oleju lnianego.
Ilościami składników żongluj dowolnie.
Wszystko razem zblenduj.
Smacznego! ![😃](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t51/1/16/1f603.png)
![😃](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t51/1/16/1f603.png)
Ps. Możesz dodać inne smaczne i zdrowe zioła. Rozejrzyj się ![🙂](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png)
![🙂](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png)
Ewa![](https://chwasciarnia.pl/wp-content/uploads/2022/02/94815194_2580543658932120_506341738999185408_n.jpg)
![](https://chwasciarnia.pl/wp-content/uploads/2022/02/94815194_2580543658932120_506341738999185408_n.jpg)