kulinarne

Domowy almette

Domowy almette z czosnkiem niedźwiedzim, bluszczykiem kurdybankiem i odrobiną podagrycznika.
Proste:
Zbierz zioła. Umyj. My podagrycznik i kurdybanek mamy pod domem, a czosnek niedźwiedzi od kuzynki (jeszcze jest, jeszcze chwila). Posiekaj. Weź garść orzechów włoskich, nerkowców lub migdałów, co tam masz w domu i takoż posiekaj. Wrzuć do miski to wszystko razem z serem białym o dowolnej zawartości tłuszczu i niewielką ilością jogurtu naturalnego. Dodaj soli dla smaku jeśli uznasz, że potrzebujesz. My dolaliśmy również ciut świeżo tłoczonego oleju lnianego.
Ilościami składników żongluj dowolnie.
Wszystko razem zblenduj.
Smacznego! 😃
Ps. Możesz dodać inne smaczne i zdrowe zioła. Rozejrzyj się 🙂
Ewa

Ewa z Chwaściarni

Mieszam i wzruszam się :)

Hej! To też Ci się spodoba:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *