Menu Zamknij

Kolendra

Ja cię kolender… serio same korzyści z tej kolendry macie. Nać i nasiona w diecie to bogactwo. Wcześniej wspominaliśmy o maści rozgrzewającej również stawy, spożywanie liści jak i oleju, wpływa pozytywnie na stawy także wewnętrznie, w połączeniu z kozieradką działa cuda. Z innej strony kolendra będzie dla tych którzy cenią sobie przyśpieszenie i wspomaganie przemiany materii, w kuchni wschodniej doskonale współgra z kapsaicyną, w medycynie również. Skoro przyzwyczailiśmy się do picia czarnuszki, kolendra nie powinna stanowić większego problemu. W kuchni warto jedynie rozważyć dodawanie jej do potraw, sam olej już w niewielkiej ilości potrafi zdominować danie, zatem lepiej spożywać osobno.
Zdjęcie – internety, bo zjedliśmy zapasy zimą

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *